marți, 22 august 2017

Festivalul La Vie - motiv pentru a iubi toamna

Eu iubesc toamna din mai multe motive, unul dintre ele fiind faptul că toamna e bogată în toate: roade ale pămîntului și roade ale sufletului. Cam așa se vrea a fi și Festivalul ”La Vie” despre care voi scrie în continuare - un melanj de bucurie, muncă multă care trebuie răsplătită, muzică, voie bună, locuri și oameni noi, experiețe noi (sau obiceiuri deja pentru cei care nu sunt la prima ediție a festivalului).




Culmea e că eu am aflat abia anul acesta despre festival și nu prea știam despre ce e vorba, deși numele lui este foarte nimerit. Să vă spun ce am aflat eu:

  • Festivalul ”La Vie” va avea loc pe durata a 3 zile, între 8 și 10 septembrie, locația fiind în Bârnova (Iași) la Crama Gramma
  • Deschiderea are loc la ora 16:00 vineri, 8 septembrie, iar sâmbătă și duminică toate activitătile încep cu ora 12:00
  • Biletele pentru acest festival pot fi procurate din următoarele locații: Libăria Cărturești din Palas Mall și Cafeneaua FIKA din zona Piața Unirii. 
  • Pentru cei care doresc achiziționarea unui abonament pentru toate cele trei zile ale evenimentului înainte de începerea lui, costul este de 90 lei/ persoană sau 35 lei/ zi
  • Începând cu data de 8 septembrie, biletele vor costa 50 lei/ zi, nemaifiind posibilă achiziționarea de abonamente. Achiziționate la fața locului biletele de o zi vor costa 50 lei/persoana. Biletul de o zi reprezintă o intrare în oricare din cele 3 zile ale festivalului, copiii cu vârsta până în 14 ani, însoțiți de adulți, beneficiind de gratuitate. De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 14-18 ani pot participa doar cu acordul părinților și vor achiziționa bilete la preț întreg.
  • Activitățile sunt variate, de la experiețe gastronimoce și ateliere de cultura vinului și degustări până la activități sportive și artistice. Eu zic că se găsește câte ceva pentru fiecare, de la cei mici și până la cei mari.
  • Scena în aer liber va fi onorată de 13 trupe live și DJ's: Trupa Spam, CANAF, Essenza Quartet, Fine, it's pink, Westroot, Soul Serenade, Corbu, Straight from the bottle, El Negro, Marcian Petrescu & Trenul de noapte, Maria Răducanu, Nightloosers și Fanfara Transilvania.
  • Familiile cu copii au ce găsi și ele deoarece organizatorii festivalului s-au gândit și la acest segment al publicului,  pregătind ateliere, animații, spectacole, jocuri de prezentare creativă, momente de clovnerie cu baloane și alte surprize.

Chestii faine despre Festivalul ”La Vie”:
  • 10% din încasările realizate din vânzarea de bilete vor fi direcționate către proiectele Fundației Comunitare Iași: Ne dorim ca „La Vie” să fie un festival al comunității. Credem că astfel susținem grupurile de inițiativă și facem un mic pas spre responsabilizarea ieșenilor. Unde-s mulți, puterea crește si astfel investim in viitorul Iașului! - a declarat Raluca Moiseanu, organizator al festivalului.
  • Se încurajează un stil de viața sănătos astfel că organizatorii au pregătit trasee speciale pentru bicicliști, parcare specială pentru biciclete și premii speciale pentru cei care se încumetă să ajungă la festival pe două roți. (din păcate, not me, având în vedere că nici la ilustra vârstă de 30 de ani nu știu să merg pe bicicletă - încă).
Evenimentul este organizat de Oddity Events, în parteneriat cu Crama Gramma, Camera Agricolă Județeană Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Primăria Comunei Bârnova.


Cu mai multe informații voi reveni în următorele articole, plus surprize pentru voi. Până atunci, puteți foarte bine găsi detalii despre festival pe pagina de Facebook Festival La Vie.

Un comentariu:

  1. Nu stiu cum am ratat articolul tau, dar ma bucur ca l-am descoperit acum. Am vazut pozele pe fb si m-am bucurat de fiecare moment alaturi de voi.

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular