Treceți la conținutul principal

Aventura aventuroasa - Parc Aventura Nativa Iasi

Sau cum să pui un pariu cu tine însăți și să câștigi!


Fain subtitlu. Nu prea scurt, nu prea lung, dar adevărat. Cel puțin pentru mine și pentru ziua de vineri, 4 august, când am pus pariu că pot să mă aventurez și chiar asta am făcut. Noroc cu Parcul Aventura Nativă de pe langă Iași și cu Andreea, care tot organizează niște ieșiri superbe cu și pentru bloggerii din Iași. Mulțumim, Andreea! A fost ...super!
Fricoasă, dar nici chiar așa


Vreau să vă povestesc ceva real din viața mea, ceva ce poate nu multă lume își dă seama când mă cunoaște. Asta pentru a înțelege mai bine pariul acesta cu mine însămi. Zodia mea este Leu, perfecționistă, tânjind după atenția celor din jur, să fiu mereu numărul 1 și ”regina”. În același timp, sunt și puțin introvertită, cu muuuuult trac de a vorbi în public (încă), dar mă tratez. Tratamentul? Să vorbesc!

Cam așa și cu acest pariu: am o mică fobie de înălțimi. Nu prea mare, ceva care să mă împiedice să admir o priveliște minunată dintr-un telescaun/telecabină, dintr-un vârf de deal înalt și abrupt sau mai știu eu de pe unde. Dar mica fobie există și am zis că am eu ac de cojocul ei, cum am avut și cu frica de a vorbi în fața unui public (de la școală și până la scena unui teatru).Am pariat că mă voi cățăra în copaci, ca voi încerca un traseu și că îl voi termina. Ușor de zis, ceva mai greu de realizat. Dar nu imposibil. Drept să spun, mi-am zis că sunt nebună, că nu voi reuși, că voi ameți, că îi voi încetini pe cei din spatele meu. Mare mi-a fost mirare când am văzut că primesc încurajări din toate părțile (colegii bloggeri, instructorul) și că, cu ceva peripeții, ”nu mai pot continua”, un ajutor sub formă de brânci (mulțumesc, Irina, aveam nevoie!) am reușit să ajung la capătul traseului, nu tocmai ușor.

Parc de aventuri sau montagne-russe?


Să vă spun câte am simțit pe durata parcurgerii traseului? De la siguranța necunoscătorului, la naivitatea începătorului, de la ”hai că pot!” la un ”nu mai pot!” la ”am terminat?! parcă mai vreau!”; de la teamă, frică, la curaj și determinare; de la ”Doamne, ce a fost în capul meu?! Lasă-mă să trăiesc, să ajung acasă la copiii mei!” la ”Doamne, prea fain a fost! Când e următoarea dată? Trebuie să o iau și pe Emi cu mine, sigur!”. Totul un montagne-russe al stărilor și sentimentelor care te străbat.

La final rămâi răvășit, tremurând, dar cu senzația că ai reușit ceva mare, important: te-ai distrat în timp ce demolai fobia ta! Să vă mai spun că eu am terminat un traseu, care nici măcar nu e cel mai greu, dar unii colegi bloggeri au terminat și 3 trasee, iar mămica Irina a.k.a ”Black Belt” le-a făcut pe aproape toate ...sau chiar pe toate?!Traseele sunt super ușor de urmărit după culoarea fiecăruia:

- galben - copii, până la 10 ani
- portocaliu - copii peste 10 ani și începători
- verde - mediu, multe elemente mobile
- mai sunt albastru (undeva mai sus decât cel verde - cred ca te simți în ceruri), roșu și negru. (Poate data viitoare)

Fiecare traseu durează în funcție de aptitudinile de ”maimuțică”, al meu a durat cam o oră. Partea cea mai faină: tirolianele - zbori de-a dreptul, îți vine să strigi în gura mare ca un Tarzan (sau Jane, dupa genul fiecăruia), să te bați cu pumnii-n piept și să arăți că ești king of the jungle ... or queen of the jungle.

Locație, program și alte chestiuni de interes.


Parcul Aventura Nativă este localizat lângă pădurea Bârnova, strada Eduard Caudella nr. 24, la 1,8 km distanță de hanul Trei Sarmale. 

Pentru cei care sunt din Iași sau de prin apropiere și doresc o aventură faină împreună cu familia, colegii de serviciu (teambuilding), cu prietenii, prețurile scad pentru grupuri ;)Există o terasă cu mese, băncuțe și umbrele, o recepție, trasee pentru copii, tenis de masă, badminton, tir cu arcul, trambulină, ATV-uri, se pot organiza petreceri sau ieșiri în natură. Porprietarii nu se opresc aici, vor să se extindă, să includă și activități pentru sezonul rece (interesant de experimentat iarna). Plus o parcare spațioasă pentru cei care vin cu mașina propie.

Programul este de la ora 10:00 la ora 20:00 în fiecare zi, așadar all week and back again.Pe pagina de Facebook a Parcului Aventura Nativă puteți descoperi mai multe informații, puteți trimite mesaje sau puteți să vă delectați cu fotografiile traseelor de prin copaci.

Cine mai dorește poate citi și experiențele colegilor bloggeri care au avut curajul (și timpul) să ajungă la Parc Aventura Nativă: Andreea, Irina, Alexandra, Diana, Anda, Bianca, Diana, Mariana si Victor.

Să ieși din zona de confort, să găsești curajul de a pune un picior în fața celuilalt în ciuda fricii care parcă te macină, să ajungi să te bucuri de aventură în ciuda mușchilor care te dor, a juliturilor, ei bine, ăsta da început de weekend minunat! Faptul că se află în pădure și e mai răcoare, la o temperatură de vreo 36-37 grade Celsius la umbră în oraș, este un avantaj binevenit.

Comentarii

 1. Ai avut curaj, nu glumă! Eu nu aș putea. Am rău de înălțime și o teamă cumplită să nu mă fac de râs.
  Daria e mare fan al traseelor. Andrei nu prea.
  Sunt curioasă cum ar reacționa Emi dacă ar merge cu tine acolo.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa iti spun ca a vazut pozele si acum vrea si ea?! Mare amatoare de aventuri aventuroase, este expresia ei, nu a mea ;)

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

I.R.En de Sandra Coroian

Vă mai amintiți de școala primară și lecțiile de Limba si Literatura Romană? Cred că toți ne amintim câte ceva, eu tocmai mi-am reamintit de povestea în poveste sau, cum i se mai zicea, povestea în ramă. E ca și cum ar fi un stat în stat sau o lume conținută într-alta. Așa e și cu romanul I.R.En al Sandrei Coroian.
Romanul a apărut în 2016 la Editura Quantum Publishers, o editura care în curând va împlini un an așadar le urez un mare ”La mulți ani!” încă de pe acum.


Sinopsis:
”Atunci când afli că viața pe care ai trăit-o nu îți aparține, ce ai de gând să faci?
Într-o lume în care oamenii se ghidează după 5 coduri, sunt conduși de 5 Supremi, iar visele sunt interzise, Cehel Ynue, o tânără ce pornește în viață ca fiind un copil prodigy, se zbate să descopere adevărul, încălcând regulile.
Pe parcursul călătoriei sale, Cehel se întâlnește de mai multe ori cu termenul necunoscut I.R.En., care îi obsedează subconștientul și care o împinge spre aflarea adevărului.
O singură lume, fenomene bizar…