Treceți la conținutul principal

Ori la bal, ori la spital

Scriu de pe patul de spital. O mare bucurie, nici nu mai pot de atata bucurie! Maria, cea mica, a facut febra vreo 3 zile, dar numai marti noapte peste 38.5 grade (de fapt, vreo 39.6-39.8 in decurs de numai 2 ore). Asadar am chemat taxiul, am pus 4 pampersi, servetele, o jucarie si wrapul elastic si la Urgente cu noi.

Speram sa mi se zica ceva de genul: "Nu va ingrijorati, faceti tratamentul acasa si va fi bine!". Cand colo ne-au internat.

Sincer, nu as fi vrut, dar nici absurda nu sunt, cand in joc este sanatatea copilului meu. Dar, tocmai pentru ca e sanatatea in joc, ma termina situatia din sistemul sanitar din Romania.

Ce il mai salveaza cat de cat este faptul ca mai sunt si OAMENI care isi exercita meseria/profesia cu simt de raspundere, empatie si putin umor. Sau ar trebui sa numesc acest umor acel renumit haz de necaz romanesc.

Ce ma oripileaza este stadiul de degradare al spitalelor romanesti, oricat am incerca sa le infrumusetam, pe dedesubt sunt praf si pulbere.

Ce ma revolta e faptul ca nu se gasesc tratamentele care trebuie pacientilor in farmaciile spitalelor, instrumentarul medical necesar si pacientul trebuie, de multe ori, sa si le procure singur. Cine stie cum, de unde si cu ce costuri.

Ce ma termina psihic e cand vad copii, parinti, tutore legal sau cine mai este venit pe langa cel mic, luati in raspar pentru ca au indraznit sa deranjeze cadrele medicale cu o intrebare, rugaminte sau mai stiu eu ce.

Imi vine sa urlu cand vad atatea persoane care nu isi cunosc drepturile. Sau care isi cunosc drepturile, dar aleg sa taca. De frica, din obisnuinta, nu stiu.

Nu neg si vina celor care intra in grija sistemului sanitar din Romania pentru stadiul in care s-a ajuns, dar chiar toti suntem o apa si-un pamant? Of, greu e sa stai in spital, ar trebui sa stiu asta deoarece anul trecut am fost internata, cred, de cel putin 8 ori. Mai greu este sa stai in spital pentru ca este bolnav copilul tau.

Scriu la acest articol, in mintea mea, de marti la ora 5 dimineata. Forma s-a mai schimbat intre timp, la inceput am fost mai radicala, mai virulenta, imi venea sa tai, sa bat, sa urlu. M-am mai calmat intre timp. Problema ramane.

Pentru noi, balul nu a fost. Speram sa fie de acum inainte. :-)

Comentarii

  1. Multa sanatate! Din pacate, ai mare dreptate in tot ce ai spus. Si noi avem in Oradea un spital pe ale carui holuri te simti ca intr-un film horror, cred ca nu a fost renovat vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multa sanatate! Din pacate, sistemul nostru sanitar lasa mult de dorit mai ales din cauza oamenilor!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

I.R.En de Sandra Coroian

Vă mai amintiți de școala primară și lecțiile de Limba si Literatura Romană? Cred că toți ne amintim câte ceva, eu tocmai mi-am reamintit de povestea în poveste sau, cum i se mai zicea, povestea în ramă. E ca și cum ar fi un stat în stat sau o lume conținută într-alta. Așa e și cu romanul I.R.En al Sandrei Coroian.
Romanul a apărut în 2016 la Editura Quantum Publishers, o editura care în curând va împlini un an așadar le urez un mare ”La mulți ani!” încă de pe acum.


Sinopsis:
”Atunci când afli că viața pe care ai trăit-o nu îți aparține, ce ai de gând să faci?
Într-o lume în care oamenii se ghidează după 5 coduri, sunt conduși de 5 Supremi, iar visele sunt interzise, Cehel Ynue, o tânără ce pornește în viață ca fiind un copil prodigy, se zbate să descopere adevărul, încălcând regulile.
Pe parcursul călătoriei sale, Cehel se întâlnește de mai multe ori cu termenul necunoscut I.R.En., care îi obsedează subconștientul și care o împinge spre aflarea adevărului.
O singură lume, fenomene bizar…