Treceți la conținutul principal

Caravana Bergenbier si blogmeet #eusunt12

Caravana Bergenbier și blogmmet-ul #eusunt12 de la mijlocul lunii iulie a reprezentat un moment de respiro pentru mine, de aceea m-am bucurat enorm că am reușit să ajung.Ce faci când te simți obosită tot timpul, când gândurile tale sunt cu și despre copii, boli, jocuri si mâncare?! Ceri o pauză de la viață, pentru reîncărcarea bateriilor. Cum fac asta? De obicei, cu o carte în mână. Numai că, de data aceasta, aveam nevoie de o ieșire. Și mi s-a îndeplinit dorința: Andreea s-a ocupat de organizare, mulțumim frumos, iar de restul s-a ocupă soțul minunat, pentru a petrece ceva timp și fără copii.

Așadar, într-o seară faină de vineri mi-am dat întâlnire cu bloggerii ieșeni pentru a face cunoștintă cu noi oameni, noi experiențe. Caravana Bergenbier a fost doar pretextul perfect pentru o ieșire în oraș. Deja eram nerăbdătoare, auzind muzica în timp ce îmi continuam drumul spre Palatul Culturii. Acolo am trecut de arcada galbenă și am înaintat printre oameni veseli către atracțiile principale ale caravanei.Nu sunt eu o microbistă înrăită, dar tot am avut parte de informații destule din fotbal în timpul copilăriei și adolescenței, mai ales, cu un frate sportiv și un tată microbist. Meciurile echipei naționale de fotbal tot le prideam în familie, dacă nu, de prin cartier se mai auzea câte un ”Of!”, ”Vai!”, ”Haideți, măi băieți!” și deja iconicul ”Goooooooooool!” strigat ca un răcnet de luptă. Astfel că a trebuit să particip la caravana, dacă nu pentru mine, atunci pentru fratele meu care își dorea un autograf de la Gabi Balint și Bogdan Stelea. Plus Mihai Emi Georgescu (Miță) de la Bere Gratis.

(Frățioare, m-am achitat de datorie: ai autografele și mult mai mult! :-*)

Până la autografe am avut parte de aventuri faine cu parapanta în munți, pe timp de iarnă. Stai, am zis iarnă? Da, chiar iarnă. Cu ajutorul realității virtuale (VR), m-am răcorit bine de tot: am zburat cu parapanta până am amețit de-a binelea (deși stăteam într-un scaun destul de confortabil), am experimentat groaza, nebunia, libertatea, bucuria de a zbura în înaltul cerului.

După amețeala de la înălțimile ajunse, am coborât pe pământ și am ajuns pe la Polul Nord sau cam așa ceva - de fapt, camera de gheata pentru a păstra noua bere Bergenbier 330 ml la temperatura optima. Am cam înghețat, la cele -10 grade Celsius, noroc de geaca termoizolatoare oferită de organizatorii caravanei. După culoare, puteai să zici că au ajuns eschimoșii în mijlocul Iași-ului ...sau, poate, niște extratereștri mai fancy.
După așa e experiență cool (ambele sensuri), cred că ne-ar fi trebuit niște ceai cald, să ne încălzim, dar fiecare a optat pentru berea lui, doar pentru asta am venit, nu? Cu alcool sau nu, simplă sau cu grepfruit, toți ne-am așezat la mese și am savurat atât berea, cât și conversațiile. Am plecat de acolo cam cu regret, dar acasă mă așteptau ai mei: chiar la ușă :))Când ești în pană de idei, vrei să faci ceva pentru tine, ieși în oraș cu prietenii ... doar PRIETENII ȘTIU DE CE!


Comentarii

  1. Geaca aia e mortala!
    Ma bucur mult ca ai inceput sa iesi mai mult la intalniri cu bloggerii din zona ta.
    Ati umflat mingea pentru Emi? Poate vrea sa joace fotbal ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

I.R.En de Sandra Coroian

Vă mai amintiți de școala primară și lecțiile de Limba si Literatura Romană? Cred că toți ne amintim câte ceva, eu tocmai mi-am reamintit de povestea în poveste sau, cum i se mai zicea, povestea în ramă. E ca și cum ar fi un stat în stat sau o lume conținută într-alta. Așa e și cu romanul I.R.En al Sandrei Coroian.
Romanul a apărut în 2016 la Editura Quantum Publishers, o editura care în curând va împlini un an așadar le urez un mare ”La mulți ani!” încă de pe acum.


Sinopsis:
”Atunci când afli că viața pe care ai trăit-o nu îți aparține, ce ai de gând să faci?
Într-o lume în care oamenii se ghidează după 5 coduri, sunt conduși de 5 Supremi, iar visele sunt interzise, Cehel Ynue, o tânără ce pornește în viață ca fiind un copil prodigy, se zbate să descopere adevărul, încălcând regulile.
Pe parcursul călătoriei sale, Cehel se întâlnește de mai multe ori cu termenul necunoscut I.R.En., care îi obsedează subconștientul și care o împinge spre aflarea adevărului.
O singură lume, fenomene bizar…