Treceți la conținutul principal

Biblioteca Emiliei: 1 Te iubesc, orice culoare ai avea!

Locuim pe o planetă incredibil de frumoasă tocmai pentru că nu are un singur fel de peisaje, are mări, oceane, râuri, munți și văi, dealuri, păduri și câmpii, deșerturi și întinderi de gheață. De ce oamenii ar fi la fel? Oamenii sunt și ei de diferite forme, mărimi, culori și hramuri. Cartea aceasta subliniază ideea de iubire, unicitate, familie.

Te iubesc, orice culoare ai avea!” este o carte scrisă de Mihaela Coșescu și ilustrată de Ana Stinghe, o artistă adevărată la cei 13 ani ai săi în momentul publicării cărții.Girafa Gigi este singurul copil în familia sa, dar așteaptă cu nerăbdare nașterea unui frățior ... sau a unei surioare. Tot ce știe e că va iubi mult bebelușul, deoarece nu are cu cine să se joace, să vorbească, să împartă bucuria de a trăi. Ar fi vrut să vină bebelusul mai repede, plictisindu-se de mâncat frunze toată ziulica. Savana africană nu oferea prea multe opțiuni în materie de petrecut timpul distractiv.
Nașterea lui Vivi, surioara mult așteptă, schimbă dinamica familială: în primul rând pentru că bebelușa are nevoie de mai multă atenție și, în al doilea rând, pentru că Vivi este puțin diferită și incită interesul tuturor. Vivi s-a născut puțin diferită, adevărat, dar tot girafă este și își iubește mult familia, în special, pe sora ei mai mare, Gigi, pe care o și admiră.
Vivi, deși mică, observă că toată lumea o privește mai ciudat la început, apoi cu uimire. Se bucură că își are părinții aproape și sora alături. Doar că această atenție și uimire intervine în relația dintre surori, înstrăinându-le puțin una de cealaltă. Fiecare se simte diferită prin prisma percepției celorlalți, fiecare încearcă să devină precum cealaltă.

Părinții celor 2 mici girafe sunt cei care rezolvă această situație printr-o mică propoziție, dar plină de putere: ”Te iubesc, orice culoare ai avea!”. Cât de frumoasă este iubirea necondiționată a familiei și acesta ar trebui să fie un drept al oricărui copil adus pe această lume: dreptul la iubirea necondiționată, oricum ar fi acest copil!
Emi despre carte:

-Mami, dar girafa mică se simțea tristă?
-Da, Emi, pentru că nu era privită la fel ca sora ei mai mare.
-Da, dar Gigi tot o iubea, nu?
-Tu ce crezi?
-Gigi și Vivi sunt surori-prietene.
-Cum așa?
-Sunt cele mai bune prietene, dar și surori, și se iubesc mult de tot.

Da, Emiliei i-a plăcut mult povestea celor 2 girafe, a făcut o ”analiză” destul de interesantă a situației celor 2 surori și tot se îndreptă spre carte din când în când, plăcându-i ilustrațiile și diferențele dintre cele 2 surori.

Despre situația noastră

Avem 4 luni și 9 zile de când suntem 4 și nu numai 3. Da, suntem mândrii părinți a 2 fete cucuiete :) Pe românește, e greu să împaci și capra și varza, să nu mai vorbesc, de restul plantelor și animalelor (hahaha, dar uneori e mai mult un râsu`-plânsu`). Interesul pentru noua membră a familiei a fost și continuă să fie mare, iubire există din plin, desigur și ceva gelozie.

Noi încercăm ca atmosfera din casă să fie cât mai relaxată, doar că uneori nu prea ne iese: mârâieli de la ambele fete, viroze care adaugă tensiune, dantura Mariei care iese ceva mai devreme, așadar suntem ”cadorisiți” și cu multe plânsete, chiar urlete, până într-o seară când Emi nu a mai suportat și a întrebat dacă așa va fi în casă cu un bebeluș.

-Nu mai suport atâta plâns, dar eu tot te iubesc, Mărie cu pălărie! (preia din formulele nostre de adresare)

E greu, foarte greu, dar cărțile ne pot ajuta să descoperim între paginilor lor expresia sentimentelor și trăirilor noastre. Nouă ne-a plăcut enorm povestea celor 2 surori, Gigi și Vivi, chiar terapeutică pentru Emi.

Vă recomandăm amândouă această carte și vă anunțăm că autoarea mai are o carte publicată, o vom cumpăra și noi cât de curând, desigur este tot o poveste terapeutică despre ”O poveste despre emoțiile pe care le simt copiii când părinții se ceartă. Cum putem depăși greul atunci când căutăm soluții, in loc de critică”. Cartea poate fi comandată de pe Cărturești sau pentru oferte si comenzi de grup, se poate scrie pe crestemoameni@gmail.com


(imagine preluată de pe pagina de Facebook a cărții)


Cartea ”Te iubesc, orice culoare ai avea!” o puteti găsi pe Emag, Libris, Cărturești. Puteți citi un interviu cu autoare pe crestemoameni.ro, întrebările fiind puse de copii.

Comentarii

  1. Ma bucur mult ca va place cartea si ca va este de folos :*
    M-am gandit eu ca se va potrivi cu situatia voastra si de aceea v-am daruit-o.
    Am trecut prin situatii de tot felul cu Daria si Andrei asa ca stiu ce inseamna sa incerci sa impaci capra, varza, lupul, gradinarul etc

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

I.R.En de Sandra Coroian

Vă mai amintiți de școala primară și lecțiile de Limba si Literatura Romană? Cred că toți ne amintim câte ceva, eu tocmai mi-am reamintit de povestea în poveste sau, cum i se mai zicea, povestea în ramă. E ca și cum ar fi un stat în stat sau o lume conținută într-alta. Așa e și cu romanul I.R.En al Sandrei Coroian.
Romanul a apărut în 2016 la Editura Quantum Publishers, o editura care în curând va împlini un an așadar le urez un mare ”La mulți ani!” încă de pe acum.


Sinopsis:
”Atunci când afli că viața pe care ai trăit-o nu îți aparține, ce ai de gând să faci?
Într-o lume în care oamenii se ghidează după 5 coduri, sunt conduși de 5 Supremi, iar visele sunt interzise, Cehel Ynue, o tânără ce pornește în viață ca fiind un copil prodigy, se zbate să descopere adevărul, încălcând regulile.
Pe parcursul călătoriei sale, Cehel se întâlnește de mai multe ori cu termenul necunoscut I.R.En., care îi obsedează subconștientul și care o împinge spre aflarea adevărului.
O singură lume, fenomene bizar…